Click Through Rate / CTR

Click Through Rate (CTR) tarkoittaa klikkausprosenttia. Sitä käytetään mittaamaan digitaalisessa markkinoinnissa ja mainonnassa arvioimaan mainoksen tehokkuutta tai verkkosivuston sisällön houkuttelevuutta.

CTR kuvaa prosenttiosuutta käyttäjistä, jotka ovat klikanneet mainosta tai linkkiä (esim. hakutuloksissa tai verkkosivuston sisällä) verrattuna kaikkiin niitä nähneisiin.

Klikkausprosentin laskeminen tapahtuu yleensä seuraavasti:

CTR = (klikkaukset / näytöt) * 100

Eli jos mainosta on esimerkiksi näytetty 1000 kertaa ja se on saanut 50 klikkausta, CTR on (50 / 1000) * 100 = 5 %.

Korkea CTR voi tarkoittaa, että mainos tai linkki on houkutteleva ja kiinnostava kohdeyleisölle. Se voi myös osoittaa, että mainonnan kohdentaminen on onnistunut. Alhainen CTR puolestaan voi viitata siihen, että mainos ei ole tehokas tai se ei resonoi kohdeyleisön kanssa.

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä