Metakuvaus

Metakuvaus (engl. meta description) on pätkä verkkosivuston tekstiä, jonka avulla hakukoneille pyritään osoittamaan kuvaus siitä, mitä sivustosta näytetään hakukoneiden hakutulosten yhteydessä.

Usein hakukoneet poimivat sivustolta sopivan lainauksen tähän tarkoitukseen, mutta sen voi myös määritellä itse. Hyvä metakuvaus on sopivan mittainen ja konkreettinen kuvaus sisällöstä, mieluiten suora lainaus siitä. Yleensä metakuvaus määritellään etusivulle, mutta myös erillisille alasivuille voidaan kirjoittaa omat kuvaustekstit.

Metatiedoissa on pohjimmiltaan kyse kohdennetusta myyntipuheesta, joita tulkitsemalla hakukoneen käyttäjä tekee inhimillisen päätöksen siitä, vieraileeko hän halutulla verkkosivustolla vai ei. Tämän lisäksi hakukoneet suosivat sivustoja, joiden metatiedot ja sisällöt ovat kuvaavia sekä teknisesti oikeaoppisia.

Yleinen ja helppo tapa kirjoittaa verkkosivuston metakuvaus itse on tehdä se Yoast SEO -nimisen lisäosan avulla.

Kts. myös Yoast SEO

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä