API

API, suomeksi ohjelmointirajapinta, tulee englannin kielen sanoista application programming interface. API määrittelee, miten eri ohjelmistojen komponentit tai palvelut voivat kommunikoida keskenään. Lisäksi se määrittelee, miten eri ohjelmat voivat pyytää tietoja, lähettää tietoja ja suorittaa toimintoja toistensa kanssa.

API voi toimia monin eri tavoin, mutta yleisesti se koostuu joukosta sääntöjä, protokollia ja työkaluja, jotka sallivat ohjelmiston osien tai palveluiden välisen viestinnän. API:t ovat erityisen tärkeitä ohjelmistojen integroinnissa ja yhteensopivuudessa, koska ne mahdollistavat erilaisten ohjelmistojen ja palveluiden toimivan yhdessä saumattomasti.

Esimerkiksi web-kehittäjät voivat käyttää HTTP-protokollaa ja erilaisia web-API:ja, kuten RESTful API tai JSON-RPC, mahdollistaakseen tietojen lähettämisen ja vastaanottamisen verkon yli eri ohjelmistojen ja palveluiden välillä. Tämä on yleinen tapa, jolla verkkosivut voivat hakea tietoja tietokannoista tai palveluista, kuten sosiaalisen median jakamista tai kolmannen osapuolen sovellusten integrointia.

API:lla on laaja käyttöalue ohjelmoinnissa, mutta niitä käytetään myös muissa konteksteissa, esimerkiksi webkehitys, mobiilisovellusten kehitys, käyttöjärjestelmien ja ohjelmistojen sisäinen viestintä sekä monissa muissa sovelluksissa.

Kts. rajapinta, avoin rajapinta, integraatio

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä