Funneli

Funneli (ostoputki) on käsite markkinoinnissa, joka kuvastaa asiakkaiden polkua tai matkaa tuotteen tai palvelun tietoisuuden herättämisestä lopullisen oston tekemiseen. Tämä käsite auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten potentiaaliset asiakkaat etenevät vaiheittain ennen kuin tekevät ostopäätöksen.

Funneli koostuu yleensä useista vaiheista, ja jokaisessa vaiheessa pyritään houkuttelemaan asiakkaita lähemmäksi lopullista ostopäätöstä. Tässä funnelin yleiset vaiheet:

  1. Tietoisuusvaihe (Awareness): Tässä vaiheessa yritys pyrkii herättämään potentiaalisten asiakkaiden huomion tuotteeseensa tai palveluunsa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi markkinointimateriaalien, mainonnan tai sosiaalisen median avulla.
  2. Kiinnostusvaihe (Interest): Kun asiakkaat ovat tietoisia tuotteesta tai palvelusta, he alkavat tutkia sitä lisää. Tässä vaiheessa yrityksen tehtävänä on tarjota lisätietoa ja herättää kiinnostusta.
  3. Harkintavaihe (Consideration): Asiakkaat alkavat harkitsemaan vakavasti tuotteen tai palvelun ostamista. He voivat verrata eri vaihtoehtoa ja arvioida, mikä parhaiten vastaa heidän tarpeitaan.
  4. Toimintavaihe (Action): Lopulta asiakkaat tekevät päätöksen ja tekevät ostoksen. Tässä vaiheessa yrityksen on tehtävä prosessi mahdollisimman helpoksi ja houkuttelevaksi asiakkaalle.
  5. Asiakasuskollisuusvaihe (Retention): Oston jälkeen asiakassuhdetta on ylläpidettävä ja vahvistettava. Tyytyväiset asiakkaat voivat palata ostamaan uudelleen ja suositella tuotetta tai palvelua muille.
  6. Suositteluvaihe (Advocacy): Jos asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä, he voivat tulla tuotteen tai palvelun puolestapuhujiksi ja suositella sitä muille.

Funneli voi vaihdella eri yritysten ja toimialojen välillä, ja se voidaan räätälöidä vastaamaan kunkin yritysten tarpeita. Tärkeää on ymmärtää asiakkaiden tarpeet ja toimia kussakin vaiheessa niin, että asiakas kulkee saumattomasti läpi putken kohti ostoa ja pitkäaikaista asiakassuhdetta.

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä