Kumppanuusmarkkinointi

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate-markkinointi on digitaalinen markkinointistrategia. Siinä yritys palkitsee muita yrityksiä tai yksilöitä (“affiliaatti”, “kumppani”) myynnistä tai liikenteestä, jonka he tuovat yrityksen verkkosivustolle tai verkkokauppaan. Tämä markkinointimuoto perustuu suoritusperusteiseen palkkiojärjestelmään, jossa kumppanit saavat komission jokaisesta heidän kauttaan generoidusta myynnistä, liidistä tai muusta toivotusta toiminnasta.

Yleensä affiliate-markkinointi toimii seuraavalla tavalla:

  1. Yritys (myyjä) luo affiliate-ohjelman, joka määrittelee palkkiorakenteen ja -ehdot.
  2. Affiliaatit (kumppanit) liittyvät ohjelmaan ja saavat uniikin seurantalinkin tai seurantakoodin. Tätä koodia he käyttävät markkinoidessaan myyjän tuotteita tai palveluita omilla verkkosivustoillaan, sosiaalisessa mediassa tai muilla markkinointikanavilla.
  3. Kun asiakas tekee ostoksen tai suorittaa toivotun toiminnon käyttäen affiliaatin seurantalinkkiä, myyjän verkkosivusto tunnistaa tämän ja tallentaa sen, kuka asiakkaan sivustolle toi.
  4. Myyjä maksaa affiliaatille sovitun komission.

Kumppanuusmarkkinointi on suosittu digitaalisen markkinoinnin muoto, koska se tarjoaa useita etuja sekä myyjille että affiliaateille. Myyjät saavat lisää näkyvyyttä ja myyntiä ilman suuria markkinointikustannuksia. Affiliaatit puolestaan voivat ansaita rahaa suosittelemalla tuotteita tai palveluita, joita he itse arvostavat tai ymmärtävät niiden toiminnan hyvin. Tämä liiketoimintamalli voi toimia monilla eri toimialoilla ja skaalautua helposti eri kokoisille yrityksille.

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä