Sulautettu järjestelmä

Sulautettu järjestelmä (engl. embedded system) on tietokonejärjestelmä, joka on suunniteltu suorittamaan tiettyjä tehtäviä tai toimintoja rajatulla ja usein erikoistuneella tavalla. Nämä järjestelmät ovat yleensä erittäin rajoitettuja resurssien (esim. muisti, prosessoriteho) suhteen, ja ne on optimoitu erityisesti tiettyihin sovelluksiin tai tehtäviin.

Sulautettuja järjestelmiä löytyy lähes kaikkialta ympäriltämme, esimerkiksi kodinkoneista, ajoneuvoista, älypuhelimista ja teollisuusautomaatiosta. Ne voivat suorittaa yksinkertaisia tai monimutkaisia tehtäviä, kuten anturien lukemista, datan käsittelyä, ohjausta sekä kommunikaatiota muiden järjestelmien kanssa.

Sulautetut järjestelmät eroavat yleisistä tietokoneista siinä mielessä, että ne on suunniteltu ja optimoitu tietyille sovelluksille eivätkä ne yleensä tarjoa käyttäjille yleistä tietokoneen toiminnallisuutta. Niiden tavoitteena on vain suorittaa tietyt tehtävät tehokkaasti ja luotettavasti.

Sulautetut järjestelmät voivat olla kriittisiä monille päivittäisille toiminnoille, kuten liikenteenohjaukselle, lääketieteelliselle diagnostiikalle ja muulle vastaavalle. Tämän vuoksi niiden ohjelmointi ja suunnittelu vaativat erityisosaamista.

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä