Firmware

Firmware (suom. laiteohjelmisto) on tietokoneiden, elektroniikkalaitteiden ja muiden sulautettujen järjestelmien ohjelmisto, joka on tallennettu laitteen piirilevylle tai muuhun kiinteään muistiin. Se eroaa tavanomaisesta tietokoneohjelmistosta (esim. käyttöjärjestelmä, sovellus), koska se on laitteistoon tiukasti liittyvää ja suunniteltu erityisesti kyseisen laitteen toimintaan.

Firmwaren tarkoitus on ohjata laitteen toimintaa ja mahdollistaa sen perustoiminnot. Se voi sisältää ohjeita laitteen komponenttien hallitsemiseen, kuten näytön, tulostimen, verkkoyhteyden, anturit ja paljon muuta. Firmwarea päivitetään ajoittain valmistajan toimesta laitteen suorituskyvyn parantamiseksi, virheiden korjaamiseksi tai uusien ominaisuuksien lisäämiseksi.

Tyypillisiä esimerkkejä firmwaren sisältävistä laitteista ovat älypuhelimet, tietokoneiden emolevyt, digitaaliset kamerat, älylaitteet, pelikonsolit ja monet muut sulautetut järjestelmät. Firmwaren merkitys on siis se, että se mahdollistaa laitteen perustoiminnot ja sen toiminnan hallinnan, vaikka se ei ole käyttöjärjestelmä tai käyttäjän asentama sovellusohjelma.

Kts. myös sulautettu järjestelmä

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä