Iframe

Iframe eli <iframe> (lyhenne sanoista “inline frame”) on HTML-elementti, jota käytetään upottamaan toisen verkkosivun tai verkkosisällön osa nykyiseen verkkoksivuun. Tämä mahdollistaa ulkoisen sisällön esittämisen ja näyttämisen omalla verkkosivulla.

<iframe>-elementti luo ikkunan, joka sisältää toisen verkkosivun tai upotetun median, kuten videon, äänen tai kartan. Sitä voi käyttää esimerkiksi upottamaan YouTube-video verkkosivulle. <iframe>-elementille annetaan vain URL-osoite, joka osoittaa halutun YouTube-videon, ja selain näyttää videon verkkosivulla.

Tässä yksinkertainen esimerkki <iframe>-elementin käytöstä:

<iframe src=”https://www.esimerkki.com”></iframe>

Esimerkissä iframe upottaa www.esimerkkisivu.com-sivun tietylle sivulle. <iframe>-elementtiä voi mukauttaa monin tavoin, kuten määrittää koon, kehyksen ja muita ominaisuuksia tarpeen mukaan.

On kuitenkin tärkeää olla varovainen <iframe>-elementin kanssa erityisesti silloin, kun upotetaan ulkoisia verkkosivuja omalle sivustolle. Nämä voivat nimittäin aiheuttaa turvallisuusriskejä, kuten cross-site scripting -hyökkäyksiä (XSS). On siis syytä varmistaa aina, että upotettu sisältö on luotettavaa ja turvallista.

Kts. myös HTML

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä