HTTPS

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) on internetin protokolla, jota käytetään turvalliseen datan siirtoon verkkosivustojen ja käyttäjän välillä. Se on perusprotokolla, jota käytetään yleiseesti verkkosivustojen selaimessa tapahtuvaan tiedonvaihtoon.

HTTPS perustuu HTTP-protokollaan, mutta siinä on enemmän tietoturvaominaisuuksia. Yksi näistä on salattu datansiirto, jolla varmistetaan, että tiedot pysyvät luottamuksellisina ja eheinä.

Tärkeimmät piirteet HTTPS:ssä ovat:

  • Salaus: HTTPS käyttää salausta varmistaakseen, että tietoja ei voi lukea tai muokata, kun ne siirtyvät verkon yli. Yleisimmin käytetty salaustekniikka on SSL (Secure Sockets Layer) tai sen nykyaikaisempi versio TLS (Transport Layer Security).
  • Tietoturvatodistukset: Verkkosivustot, jotka käyttävät HTTPS:ää, tarvitsevat tietoturvatodistuksen, joka vahvistaa sivuston aitouden. Tämä todistus myönnetään sivustolle kolmannen osapuolen toimesta, ja se varmistaa käyttäjälle, että hän on yhteydessä oikeaan sivustoon eikä huijaussivustoon.
  • Luotettavuus: Käyttäjille näytetään yleensä selaimen osoiterivillä lukko-ikoni ja “https://”-tunniste, mikä osoittaa, että yhteys on turvallinen.

HTTPS on erityisen tärkeä, kun käsitellään herkkiä tietoja, kuten luottokorttinumeroita tai salasanoja, koska se auttaa suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä ja estämään tietojen väärinkäyttöä. Nykypäivän standardina suositellaan, että kaikki verkkosivustot käyttävät HTTPS:ää kaikkeen datan siirtoon, ei pelkästään herkän tiedon osalta, jotta käyttäjien yksityisyys ja tietoturva olisivat mahdollisimman hyvin suojattuja.

Kts. myös HTTP, SSL, TSL

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä