HTTP

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) on protokolla eli sääntöjärjestelmä, jota käytetään tietokoneiden väliseen tiedonsiirtoon internetissä. Se on perusosa WWW:n toimintaa ja mahdollistaa web-selaimen ja web-palvelimen välisen viestinnän.

HTTP määrittelee, miten tiedot siirretään ja pyydetään verkon yli. Se toimii asiakas-palvelin-mallin mukaisesti, missä web-selain (asiakas) pyytää tietoa web-palvelimelta. Web-selain voi tehdä erilaisia pyyntöjä, kuten hakupyynnön (GET) saadakseen sivun sisällön tai lähettää tietoja palvelimelle (POST) esimerkiksi lomakkeiden täyttämisen yhteydessä.

HTTP:ssä huomattiin kuitenkin ajan saatossa erinäisiä tietoturvaongelmia, joten siitä kehitettiin turvallisempi versio HTTPS. HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) käyttää salausta tietojen suojaamiseen matkalla asiakkaan ja palvelimen välillä. Tämä on erityisen tärkeää verkkosivustojen turvallisuuden ja käyttäjän yksityisyyden kannalta.

Kts. myös HTTPS, SSL, TLS

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä