Mobiilisovellus

Mobiilisovellus tarkoittaa mobiililaitteille (esim. matkapuhelin, tabletti, älykello) suunniteltua ohjelmistoa, joka on kehitetty nimenomaan kyseisiä laitteita varten. Mobiilisovellusten kirjo on myös hyvin laaja, sillä erilaisia mobiilisovelluksia löytyy aina maailman taloutta seuraavista sovelluksista viihdyttäviin peleihin.

Mobiililaitteisiin on tyypillisesti asennettu tietty sovellusvalikoima jo valmiiksi. Tämän lisäksi sovelluksia voi ladata ilmaiseksi tai maksua vastaan laitteiden omista sovelluskaupoista (Google Play, App Store) sekä internetistä. Aina nämä sovellukset eivät kuitenkaan ratkaise käyttäjien tiettyä ongelmaa, joten tässä kohtaa yritysten on mahdollista täyttää puuttuva markkinarako kehittämällä oma sovellus.

Yritys määrittelee tietyt speksit mobiilisovellukselle, joista tärkein on se, minkä ongelman sovellus ratkaisee. Tämän jälkeen mietitään miten sovellus toimii ja miltä se tulee näyttämään. Lähes poikkeuksetta sovelluksesta kehitetään useita eri versioita, jonka eri ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia testataan.

Mobiilisovelluksia on mahdollista kehittää eri tavoilla.

Natiivisovellus tarkoittaa sitä, että kyseinen mobiilisovellus on tehty tietylle käyttöjärjestelmälle (Android, iOS). Jos sovelluksen haluaa tuottaa tällä tavoin, saattaa tuotantoprosessi tulla hyvin kalliiksi, koska kaikille järjestelmille on koodattava omat versiot.

Mobiilisovellus on mahdollista kehittää myös hybridisovelluksena. Hybridisovelluksen koodi kirjoitetaan vain kerran, jonka jälkeen se toteutetaan yhtä aikaa eri käyttöjärjestelmille. Hybridisovellus toimii usein myös verkkoselaimessa. Hybridisovelluksien kehittäminen säästää siis aikaa ja rahaa.

Kts. myös sovelluskehitys

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä