Palvelin

Palvelin (engl. server) on tietokoneohjelma tai laite, joka tarjoaa palveluja muille tietokoneille eli asiakkaille. Palvelimet ovat keskeinen osa tietokoneverkkoja ja internetiä, sillä ne vastaavat pyyntöihin ja tarjoavat resursseja (mm. tiedostot, verkkosivustot, sähköpostipalvelut) asiakkaiden käyttäväksi.

Palvelin voi olla fyysinen tietokone, joka on suunniteltu erityisesti palvelintehtäviin, tai se voi olla ohjelmisto, joka toimii isäntäkoneella. Palvelimen tehtävänä on vastaanottaa pyyntöjä asiakkailta, prosessoida niitä ja lähettää vastaukset takaisin asiakkaille. Palvelimet voivat toimia eri protokollien avulla, kuten HTTP verkkosivujen jakamiseen tai SMTP sähköpostien lähettämiseen.

Palvelimet siis mahdollistavat erilaisten laitteiden ja tietokoneiden yhteydenpidon keskenään ja ovat keskeinen osa nykyaikaista tietotekniikkaa ja verkkoviestintää.

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä