Pilvilaskenta

Pilvilaskenta (engl. cloud computing) on tietotekniikan termi, joka viittaa tietojenkäsittelyresurssien (mm. tietokoneet, tallennustila, ohjelmistot) tarjoamiseen ja käyttämiseen internetin kautta etäyhteyden avulla. Pilvilaskenta mahdollistaa käyttäjille resurssien vuokraamisen tai käytön palveluna, mikä voi olla monipuolisempaa ja joustavampaa kuin perinteinen tietotekniikan infrastruktuuri.

Pilvilaskentamallit voivat vaihdella, ja niihin kuuluvat mm. Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) ja Software as a Service (SaaS). IaaS tarjoaa perusinfrastruktuurin, kuten virtuaalikoneet ja tallennustilan. PaaS puolestaan tarjoaa ohjelmointiympäristön sovellusten kehittämiseen ja SaaS tarjoaa valmiita ohjelmistoja, kuten sähköpostipalveluita tai toimisto-ohjelmia.

Kts. myös IaaS, iPaaS, PaaS, SaaS, XaaS

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä