IaaS / Infrastructure as a Service

IaaS (Infrastructure as a Service) on yksi pilvipalvelumallin muodoista. Se tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden vuokrata tietotekniikan infrastruktuurielementtejä, kuten palvelimia, tallennustilaa, verkkoja ja muita peruskomponentteja tarpeen mukaan sen sijaan, että ne hankkisivat ja ylläpitäisivät näitä resursseja omassa fyysisessä ympäristössään.

IaaS-palveluntarjoajat tarjoavat tyypillisesti virtuaalipalvelimia ja tallennustilaa, ja asiakkaat voivat käyttää näitä resursseja joustavasti tarpeen mukaan. IaaS-palvelut mahdollistavat skaalautuvuuden eli organisaatiot voivat lisätä tai vähentää resurssien käyttöä tarpeen mukaan ilman suuria investointeja laitteistoon. Asiakkaat ovat vastuussa omien sovellustensa ja tietojensa hallinnasta ja ylläpidosta, kun taas IaaS-palveluntarjoaja huolehtii fyysisestä infrastruktuurista ja sen ylläpidosta.

Esimerkkejä tunnetuista IaaS-palveluntarjoajista ovat Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja Google Cloud Platform (GCP).

Kts. myös pilvipalvelu, FaaS, iPaaS, PaaS, SaaS, SECaaS, XaaS

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä