Cost Per Action (CPA)

Cost Per Action, eli CPA, on markkinoinnin hinnoittelumalli, jossa mainostaja maksaa mainoksen toteuttajalle (eli esim. verkkosivustolle) korvauksen vain toteutuneista tapahtumista. Tällaisia ovat esimerkiksi ostos verkkokaupasta, lomakkeen täyttäminen tai vaikkapa puhelinsoitto.

Esimerkiksi, jos mainostaja asettaa tavoitteekseen saada verkkosivustonsa vierailijoilta vähintään 100 rekisteröitymistä ja käyttää mainontaan 1000 euroa, CPA lasketaan jakamalla kulut (1000 €) toivotun toiminnon määrällä (100 rekisteröitymistä). CPA tässä tapauksessa olisi 10 € per rekisteröityminen.

CPA voi vaihdella suuresti riippuen mainoskampanjan tyypistä, alustasta ja tavoitteista. Mainostajat pyrkivät usein pienentämään CPA:ta parantamalla mainoskampanjan kohdentamista, luomalla houkuttelevia mainosviestejä ja optimoimalla sivuston käyttökokemusta lisäämällä konversioasteita.

Kts. myös CPC, CPM, PPC

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä