Cost Per Click (CPC)

Cost Per Click (CPC, suom. klikkauskohtainen hinta) on digimarkkinoinnin termi, joka liittyy erityisesti hakukone- ja verkkomainontaan. Se kuvaa mainostajan maksamaa hintaa aina kun mainoksen linkkiä klikataan. Tämä tarkoittaa, että mainostaja maksaa jokaisesta klikkauksesta, jonka hänen mainoksensa saa riippumatta siitä, kuinka monta kertaa mainos on näytetty tai johtaako klikkaus haluttuun lopputulokseen (esim. osto).

CPC on yleensä mittari mainoskampanjan tehokkuuden arvioimiseksi ja se voi vaihdella suuresti riippuen avainsanoista, mainospaikoista ja mainosverkostoista. CPC-maksu määräytyy yleensä huutokaupan perusteella. Esimerkiksi Google Adsin tapauksessa mainostajat kilpailevat avainsanoista ja mainospaikoista, ja korkein tarjous voittaa parhaan sijoituksen mainosnäytössä.

CPC:n seuraaminen ja optimointi on tärkeää mainostajille, jotka haluavat saavuttaa tiettyjä tavoitteita, kuten verkkosivuston liikenteen kasvattaminen tai myynnin lisääminen.

Kts. myös CPA, CPM, PPC

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä