Domain Name System (DNS)

DNS (Domain Name System) on tietokoneverkkojen keskeinen protokolla, joka auttaa ihmisiä muistamaan verkkolaitteiden osoitteet helposti muistettavien verkkotunnusten avulla. DNS toimii periaatteessa kääntäjänä numeerisille IP-osoitteille.

DNS muuntaa ihmisten ymmärtämät verkkotunnukset, vaikkapa “www.esimerkki.com”, numeerisiksi IP-osoitteiksi, jotka ovat välttämättömiä tietoliikenteen reitityksessä. DNS mahdollistaa siis sen, että voimme käyttää esimerkiksi verkkosivustoja ja sähköpostipalvelimia nimien perusteella eikä meidän tarvitse muistaa monimutkaisia IP-osoitteiden numerorivejä.

Kts. myös IP-osoite

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä