IP-osoite

IP-osoite (Internet Protocol address) on numerojono, joka on tarkoitettu tietokoneille, laitteille ja verkkojen osille tunnistamista varten internetissä tai muussa tietokoneverkossa. IP-osoitteet ovat välttämättömiä tietoliikenteen reitittämiseksi ja laitteiden tunnistamiseksi verkossa.

IP-osoitteet mahdollistavat laitteiden ja palvelimien yhteyden muodostamisen toisiinsa internetissä. Ne toimivat kuin postiosoitteet, jotka ohjaavat tiedon oikeaan kohteeseen verkossa. IP-osoitteiden käyttö on keskeinen osa internetin toimintaa.

On olemassa kahdenlaisia IP-osoitteita:

  1. IPv4 (Internet Protocol version 4): Tämä on vanhempi IP-osoitestandardi ja se koostuu neljästä desimaaliluvusta, jotka on erotettu pisteillä (esim. 192.168.1.1). IPv4-osoitteita on rajoitettu määrä, mikä on johtanut IP-osoitteiden loppumiseen, kun uusia laitteita ja verkkoyhteyksiä on lisätty.
  2. IPv6 (Internet Protocol version 6): Tämä on uudempi IP-osoitestandardi, joka käyttää pidempiä osoitteita, joissa on heksadesimaaleja (esim. 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334). IPv6 tarjoaa huomattavasti suuremman määrän mahdollisia osoitteita verrattuna IPv4:ään. Se onkin suunniteltu vastaamaan nopeasti kasvavaan laitteiden ja verkkojen määrään.

Koska ihmisten on vaikea muistaa pitkiä numerosarjoja, numeraaliset IP-osoitteet voidaan muuttaa helpommin luettavaan tekstimuotoon. Tämä muunnos tapahtuu niin kutsutun DNS-nimipalvelimen avulla.

Kts. myös Domain Name System (DNS)

Bautomo on liiketoimintaprosessien automatisointiratkaisu, jolla otat kaiken keskeisen tiedon hallintaan

Bautomo koostuu moduulipohjaisesta järjestelmästä sekä jatkuvista palveluista. Bautomo tuo mukanaan tehokkuutta, vähentäen manuaalisen työn tarvetta ja pienentäen virheiden mahdollisuutta sekä mahdollisuuden vastata asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin entistä nopeammin ja huolellisemmin. Samalla tiiminne säästää arvokasta aikaa, ja voi keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin ja kasvattaa liiketoimintaa skaalautuvasti.

Anna tästä pikapalautetta

2024 Bautomo | Tietosuojaseloste | Terms of service | ISE.fi | Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä